Najveći...

srijeda , 09.07.2014.

S obzirom da se Brazil žestoko osramotio na svjetskom prvenstvu, donosim vam i novu temu za ovaj blog, "Najveći" Po tome i mislim da je Brazil doživio najviši poraz u povijesti postojanja njegovog nogometnog savjeta.

Tu ću govoriti o svemu što je bilo najveće u postojanju toga predmeta, stvari ili što već. Vidjet ćete u postu, nisam baš najbolje objasnio samu temu, ali razumjeti ćete.


Najveći poraz/pobjeda- Australija: Američka Samoa, 31:0



11. travnja 2001. za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2002. godine, igrali su Australija i Američka Samoa. Australija je, očekivano, pobijedila, no nitko se nije nadao da će biti baš 31 gol u mreži Američke Samoe. Archie Thompson, australski reprezentativac je dao 13 golova u toj utakmici, te je tu srušio rekord najviše postignutih pogodaka u jednoj utakmici. Prije ove utakmice, rekord je držao Kuvajt, koji je 2000. pobijedio Butan 20:0.



Najveći koncert na svijetu/koncert s najviše posjetitelja- Rod Stewart, plaža Copacabana, 3,5 miljuna posjetitelja



Često ljudi misle da je koncert Rolling Stonesa bio koncert s najviše posjetitelja. No, nije. Štoviše, čak 6 drugih koncerata ih drži između njih. Na Novu Godinu 1994. Rod Stewart je održao koncert, koji već 20 godina drži rekord. Neki pak kažu da je na tom koncertu bilo 4,2 miljuna posjetitelja.


Najveći brod na svijetu- Seawise Giant



Tanker koji je u službi bio punih 30 godina, je proglašen najvećim brodom na svijetu. No, taj rekord će srušiti Prelude, brod koji će biti u uporabi od 2017. godine. Tako dugo dok taj brod ne počinje biti u službi, ne priznajem ga najvećim. Seawise Giant je dugačak 458 metara, bez tereta težak oko 81,000 tona, s teretom i do 640,000 tona. Postiže brzinu od 30 kilometara na sat. Kao maksimalna.


Najveći televizor na svijetu- Titan



Televizor, širok 9 metara, je napravljen od engleske tvrtke Titan, a moguće ga je kupiti za 10 miljuna kuna. Uzmite u obzir da je on u najmodernijoj, 4k rezoluciji, a ugradnju ne plaćaju, a vidite na slici, kako bi on trebao izgledati.


Najveća slika na svijetu- "Predivna duša Kine"



Djelo umjetnika po imenu Sun Lei, djelo se prostire na 22,000 četvornih metara. Slikao je djelo od 1987. do 1995. i tako je srušio još jedan rekord- djelo koje se najduže izrađivalo.


Najveći vinil na svijetu- "Hotel California"



Stadion košarkaške momčadi "Los Angeles Lakers" na krovu ima ploču "Eaglesa". Može izrdržati vjetrove u brzini od 130 kilometara na sat. A kako bi se vidjelo iz zraka, za to su koristili 15,000 LED svjetala.


Najveći glazbeni instrument na svijetu- orgulje u Atlantic Cityu, SAD-u



Najveće orgulje na svijetu, prostiru se na 13,000 četvornih metara. Napravljene između 1929. i 1932. one su već 82 godine najveći instrument na svijetu.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.